• برج خنک کن چیست؟
  • کاربرد دستگاه ماموگرافی
  • مشخصات دستگاه آون
  • دومین مطلب آزمایشی من
  • اولین مطالب آزمایشی من

کاربرد دستگاه ماموگرافی

۱۱ بازديد
۰ ۰


یکی از شایع ترین بیماری ها در میان بانوان، سرطان سینه است. با توجه به آمار های به دست آمده هر ساله، تعداد زیادی از بانوان از این بیماری رنج می برند یا جان خود را از دست می دهند. با تشخیص به موقع، ارتقاء و بهبود تجهیزات پزشکی، می توان از پخش شدن این توده و سرطان در بدن جلوگیری کرد.

مهم ترین راه حل برای پیشگیری از گسترش و بهبود سرطان، شناسایی در مراحل اولیه است تا به نوع بدخیم تبدیل نگردد. برای بانوان مشکوک به سرطان و بیماری های سینه، از دستگاه ماموگرافی استفاده می شود. دستگاه ماموگرافی، جزء اساسی ترین تجهیزات و تکنیک های تصویر برداری برای شناسایی و تشخیص سرطان پستان می باشد.

دستگاه ماموگرافی چیست؟

ماموگرافی یک اشعه ایکس با دوز پایین است که به پزشکانی به نام رادیولوژیست اجازه می دهد تا تغییرات در بافت پستان را بررسی کنند. از آن ها برای غربالگری و تشخیص سرطان و توده در سینه بانوان استفاده می شود. دستگاه ماموگرافی، راهکاری ایمن و موثر برای تشخیص و غربالگری سرطان و توده پستان است. طراحی و ساختار دستگاه به گونه ای است که تنها اندام مورد نظر ( پستان) در معرض اشعه قرار می گیرد.

  1. ماموگرافی غربالگری: افرادی که هیچ گونه علائم مبتلا به سرطان ندارند و برای چکاب فرد استفاده می شود. در اکثر کشور ها، از سن 40 سالگی به صورت سالانه یا 18 ماه و دو ساله انجام می شود.
  2. ماموگرافی تشخیصی: زمانی است که بیمار علائمی همچون: ترشح، تغییر رنگ و سایز و... را احساس می کند. به جهت شناسایی سرطان در مراحل اولیه و اقدام به درمان سریع استفاده می شود.

انواع دستگاه ماموگرافی:

این تجهیزات به دو صورت ماموگرافی دیجیتال و صفحه فیلم دسته بندی می شوند. در حال حاضر، اکثر مطب ها از نوع دیجیتال استفاه می کنند. لذا، ماموگرافی دیجیتال دارای مزایای متعددی نظیر: دقت و کیفیت بالای تصاویر و اشعه آن ها دارای دوز کمی می باشد.

 

 ا

مشخصات دستگاه آون

۱۵ بازديد
۰ ۰

دستگاه آون چیست؟

ابزار و تجهیزات پزشکی به صورت مکرر با افراد بیمار و مراجعان برای معاینه و معالجه در تماس است. به منظور پیشگیری از انتقال ویروس و آلودگی ها از طریق سطوح ابزار و تجهیزات مصرف شده، باید تا حتی الامکان تمیز و ضد عفونی شوند. همچنین با انجام این عملیات، امکان استفاده مجدد از وسایل و تجهیزات پزشکی وجود دارد. روش و راهکار های گوناگونی برای استریل کردن تجهیزات پزشکی و درمانی وجود دارد که عبارتند از:

  1. آون
  2. اتوکلاو و....

قوانین و مقررات بهداشتی باعث شده تا متخصصان و پزشکان پس از هر بار استفاده از وسایل و ابزار ها، آن ها را با اتوکلاو یا آون، ضد عفونی و تمیز کنند. در آزمایشگاه ها، تجهیزات و ظروف شیشه ای و فلزی را می توان با آون یا فور خشک کننده، استریل کرد. در حقیقت، با ایجاد دمای بالا و هوای خشک، فرآیند استریل نمودن را انجام می دهند.

خصوصیات و ویژگی های آون:

  1. دمای این دستگاه توسط ترموستات قابل تنظیم است.
  2. بدنه و دیواره های آن از جنس استیل بوده و در معرض رطوبت و عوامل محیطی، سازگار و مقاوم است.
  3. صفحه های نمایشگر و دکمه هایی بر روی آن قرار دارد که از طریق آن می توان عملکرد، دما و زمان آن را کنترل کرد.
  4. این دستگاه ها، در ابعاد و ظرفیت های گوناگونی ساخته می شوند. به طور معمول، دمای آن ها میان 30 تا 300 درجه سانتی گراد قابل تنظیم است.
  5. با تعبیه عناصر گرمایشی و فن ها درون آون، دما تثبیت می شود. 
  6. محیط و محفظه آن ها برای استریل کردن تجهیزات فلزی از جریان همرفت استفاده می کند.
  7. آون ها بر اساس ساختار به آون آزمایشگاهی محفظه آلومینیوم تایمردار، آون آزمایشگاهی محفظه استیل تایمردار و بر أساس نوع کاربرد و زمینه استفاده به صورت آون سنگین، خشک کن و همرفتی تقسیم بندی می شوند.

تفاوت آون با اتوکلاو:

در محیط های آزمایشگاهی و درمانی، اتوکلاو ها و آون ها برای استریلیزاسیون تجهیزات استفاده می شوند. اگر چه آون و اتوکلاو احتیاجی به آب و فشار بالا ندارد، اما فورهای خشک ایمن تر هستند. میان این دو دستگاه از لحاظ مدت زمان عملیات استریل کردن، تفاوت هایی وجود دارد. به علت دمای بالای در دستگاه آون، مدت زمان استریلیزاسیون، کم تر از اتوکلاو می باشد. در دستگاه آون به علت وجود دمای خشک، ممکن است برخی از میکروارگانیسم ها باقی بمانند.

 

اولین مطالب آزمایشی من

۱۲ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

۱۰ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.