یکی از شایع ترین بیماری ها در میان بانوان، سرطان سینه است. با توجه به آمار های به دست آمده هر ساله، تعداد زیادی از بانوان از این بیماری رنج می برند یا جان خود را از دست می دهند. با تشخیص به موقع، ارتقاء و بهبود تجهیزات پزشکی، می توان از پخش شدن این توده و سرطان در بدن جلوگیری کرد.
مهم ترین راه حل برای پیشگیری از گسترش و بهبود سرطان، شناسایی در مراحل اولیه است تا به نوع بدخیم تبدیل نگردد. برای بانوان مشکوک به سرطان و بیماری های سینه، از دستگاه ماموگرافی استفاده می شود. دستگاه ماموگرافی، جزء اساسی ترین تجهیزات و تکنیک های تصویر برداری برای شناسایی و تشخیص سرطان پستان می باشد.
دستگاه ماموگرافی چیست؟
ماموگرافی یک اشعه ایکس با دوز پایین است که به پزشکانی به نام رادیولوژیست اجازه می دهد تا تغییرات در بافت پستان را بررسی کنند. از آن ها برای غربالگری و تشخیص سرطان و توده در سینه بانوان استفاده می شود. دستگاه ماموگرافی، راهکاری ایمن و موثر برای تشخیص و غربالگری سرطان و توده پستان است. طراحی و ساختار دستگاه به گونه ای است که تنها اندام مورد نظر ( پستان) در معرض اشعه قرار می گیرد.
- ماموگرافی غربالگری: افرادی که هیچ گونه علائم مبتلا به سرطان ندارند و برای چکاب فرد استفاده می شود. در اکثر کشور ها، از سن 40 سالگی به صورت سالانه یا 18 ماه و دو ساله انجام می شود.
- ماموگرافی تشخیصی: زمانی است که بیمار علائمی همچون: ترشح، تغییر رنگ و سایز و... را احساس می کند. به جهت شناسایی سرطان در مراحل اولیه و اقدام به درمان سریع استفاده می شود.
انواع دستگاه ماموگرافی:
این تجهیزات به دو صورت ماموگرافی دیجیتال و صفحه فیلم دسته بندی می شوند. در حال حاضر، اکثر مطب ها از نوع دیجیتال استفاه می کنند. لذا، ماموگرافی دیجیتال دارای مزایای متعددی نظیر: دقت و کیفیت بالای تصاویر و اشعه آن ها دارای دوز کمی می باشد.
ا